Kan du få et lån trods RKI?

Hvis du er registreret i RKI (Ribers Kredit Information), kan det være svært for dig at finde en låneudbyder, der vil låne dig penge. Låneudbydere tjekker, om du er registreret i RKI, før de låner dig penge. Det gør de for at vurdere, om du kan tilbagebetale lånet.

Der findes dog virksomheder, der reklamerer med “lån trods RKI” og “lån penge – RKI ingen hindring”, men det er typisk ikke “normale” låneudbydere, og der vil ofte være tale om lån med meget høje rentesatser. Lån trods RKI er generelt svært, og vil i de fleste tilfælde være en meget dårlig forretning.

Så hvad kan du gøre, hvis gerne vil have et lån trods RKI?

Lån trods RKI er muligt, men ikke tilrådeligt

Hvis du er på udkig efter et lån, men er bange for, at dit navn på RKI-listen vil forhindre dig i at blive godkendt, skal du ikke fortvivle. Der er lån til rådighed for personer i din situation. Du kan altså stadig få et lån trods RKI. Selv om det kan være vanskeligere at få et lån med mindre end perfekt kredit, er det stadig muligt at finde långivere, der er villige til at arbejde sammen med dig.

Får du et lån trods RKI, så skal du være meget opmærksom på, hvor stor renten er på dit lån. Et lån trods RKI er nemlig ofte meget dyrt.

Disse lån vil i langt de fleste tilfælde være lån, som vil stille dig dårligere end før. Ofte er der alt for høje renter, som ødelægger ideen med et lån. Lån trods RKI er selvfølgelig stadig muligt med venner eller familie, men pas på! Penge mellem venner kan ofte være en skidt ting for et venskab, eller skabe splid i familien.

Tænk på andre løsninger end lån trods RKI

Den bedste måde at øge dine chancer for at blive godkendt til et lån er at forbedre din kreditvurdering. Dette gøres ikke ved at optage et lån trods RKI. Dette kan gøres ved at foretage alle dine betalinger til tiden, betale din gæld ned og bruge kreditrådgivningstjenester til at hjælpe dig tilbage på rette spor. Prøv desuden at undgå at optage flere lån.

Tjek din kreditrapport og sørg for, at alle oplysninger er korrekte. Hvis der er fejl, skal du bestride dem over for kreditoplysningsbureauet. Prøv at forhandle med dine kreditorer. Hvis du kan nå frem til en aftale om tilbagebetalinger, viser det, at du er villig til at betale din gæld tilbage. Få en medunderskriver til dit lån. Det betyder, at en anden person vil være ansvarlig for at tilbagebetale lånet, hvis du misligholder det.